Η Λάντα Καλαϊτσίδη γεννήθηκε το 1970. Το 1992 αποφοίτησε από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Κουμπάν στη Ρωσία με άριστα, με ειδικότητα στη Χημεία και ειδίκευση στην Αναλυτική Χημεία. Το 1998, υπό την καθοδήγηση της δόκτορος Ντόντσενκο Λιουντμίλα απέκτησε με επιτυχία το διδακτορικό της δίπλωμα από το Κρατικό Αγροτικό Πανεπιστήμιο του Κουμπάν με ειδικότητα στη Βιοχημεία και θέμα την πηκτίνη. Όλοι οι τίτλοι σπουδών της αναγνωρίστηκαν από τη ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. Αθήνας.

Στήν Κυπρο η κ.Λάντα έχει έργαστει στα χημεία διαφόρων κλινικών ενώ έχει επίσης διατελέσει οργανώτρια και υπεύθυνη στο κλινικό εργαστήριο του ιδιωτικού νοσοκομείου "IASIS" στην Παφο.

Έχει 21 δημόσιες εργασίες με σκοπό την αναλυτική και πειραματική διερεύνηση των βιοχημικών, φυσικών και τεχνολογικών ιδιοτήτων φυτών με πηκτίνη, τους παράγοντες που επηρεάζουν την ικανότητά τους να δημιουργούν σύμπλοκα και την παραγωγή πηκτινών για διαιτική και ιατρική χρήση.


Επίσης έχει 11 πατέντα στο ενεργητικό της σχετικά με διάφορες μεθόδους παραγωγής χυμών και αναψυκτικών με τη χρήση πηκτίνης.

Έχει συμμετάσχει σε περίπου 26 επιστημονικά συνέδρια.
Επίσης κατέχει δίπλωμα καλύτερης επιστημονικής εργασίας στο διαγωνισμό νέων επιστημόνων. 

 

Αποτελεί μέλος του Συνδέσμου Διευθυντών Κλινικών Εργαστηρίων, Βιοιατρικών και Κλινικών Εργαστηριακών Επιστημόνων Κύπρου καθώς και της Παγκύπριας Ένωσης Επιστημόνων Χημικών            
Κατέχει άδεια Χημικού και άδεια κλινικού εργαστηρίου στην Κύπρο.


Είναι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό Βλαδίμηρο Τσαμουρλίδη και έχουν τρεις γιούς.